Material och rekvisita

Lämpliga tillbehör till pyssel är till exempel tomma toapappersrullar, piprensare, bomull, tejp, mjölkkartonger, färgglada papper, pärlor, kartong, folie, klädnypor, snöre, garnnystan, krukor med mera. Detta innebär att du kan använda allt som du kan hitta och undvara i ditt hem. Ett fantastiskt pyssel är till exempel att måla koppar med glasfärg. Varför inte måla en mängd koppar och ge bort i present till de som du tycker om? För den som vill ha ordning på sina smycken är det lämpligt att bygga en liten smyckesbyrå av tändsticksaskar. För att man ska kunna pyssla på ett så kreativt och billigt sätt som möjligt, krävs det att man sparar på sig det som man kan tänka sig att använda sig av i vardagen.

Använd saker från hemmet

Du hittar mycket som du använder dig av i din vardag. Du kan sedan pyssla med det som blir över. Det gäller till exempel mat- och syltburkar med mera. Detta kan användas igen under pyssel och du kan skapa fantastiska kreationer av det. Tänk därför noga efter nästa gång du kastar någonting om du egentligen inte skulle kunna göra någonting roligt av det. Låt kreativiteten flöda när det är pysseldags. Pyssla med fördel med barn för när det gäller att ha roligt har de vuxna mycket att lära sig av barn eftersom de har en god fantasi och ser saker och ting annorlunda. En gammal diskflaska kan till exempel bli en rymdraket.


Ha bra redskap

Icke att förglömma under pysslandet är att ha bra redskap. Saxar, knivar, lim, nål och tråd etc. är bra att köpa med rätt kvalitet. Det gör det hela mycket roligare. Även bordet du pysslar på bör vara stabilt och inte minst något som varierar din position. Nu för tiden finns det ju höj och sänkbart skrivbord att använda sig av - både för en och flera personer. Detta är verkligen att rekommendera när man pysslar mycket, då orkar du mer och kroppen tar inte skada.Pyssel är ett sätt att umgås

När julen närmar sig vill allt fler umgås med sin familj. Ett utmärkt sätt att göra detta på inom alla åldrar är att pyssla. Då gör man någonting aktivt samtidigt som man får tid med varandra. Pyssel är passande för såväl stora som små och de allra flesta kan tycka att det är riktigt roligt och mysigt att pyssla. Det finns olika typer av pyssel alltifrån väldigt enkla pyssel till mer avancerade pyssel som kan sysselsätta även äldre. När det gäller pyssel är det bara din egen kreativitet som sätter stopp för vad du kan göra och åstadkomma. Det behöver inte vara dyrt att pyssla. Även om du gillar att ägna dig åt casino på nätet, så gör det efter att du pysslat med dina barn. De kommer ju alltid i första hand!

Flera sätt att pyssla på

Det viktigaste när man pysslar är att man har roligt och inte sätter några gränser för vad man kan och inte kan göra. På så sätt blir det mycket roligare att pyssla och du kan skapa någonting som du helt enkelt inte trodde var möjligt. Många har som vana att pyssla inför varje högtid. Varför inte göra jul- eller påskpynt? Ett utmärkt julpynt som du kan göra i år är att använda dig av pepparkaksformar för att till exempel klippa i färgat papper och måla i roliga färger. Varför inte klistra på pärlor? Dessa kan du sedan hänga i granen och glädjas av under hela julen. Det är även ett julpynt och pyssel som du kan anpassa efter egen svårighetsgrad och alla kan vara delaktiga.


Köp din stege hos oss!

Stort tack!

Vi vill även passa på att tacka våra samarbetspartner. Flyttfirman i Malmö som hjälpte oss att flytta till vårt nya kontor samt webbyråen Artend som hjälpte oss att bygga vår fina hemsida. Utan er hade det inte varit möjligt.

Sidan är för övrigt under uppbyggnad och vi jobbar med att få den ännu bättre.